13-03-13

Texas roadhouse butter



Als kind speelde ik eigenlijk nooit met mijn pop (ik had er maar eentje), nee, mijn vriendinnetje en ik speelden meestal cowboy en indiaantje. Een groot rood-wit schrikhek aan het einde van een doodlopend weggetje was ons paard. Het moet een raar gezicht geweest zijn als wij op ons paard over the prairie galoppeerden, vooral voor toevallige voorbijgangers die niet wisten dat dat hek "ons paard" was ;-) 
Ook al zit ik tegenwoordig nooit meer op zo'n hek, cowboys en indianen hebben nog steeds mijn interesse.
Met andere woorden: Texas Roadhouse Butter klinkt mij als muziek in de oren!

Als je gaat googelen op deze boter krijg je veel verschillende recepten. Het verschil zit hem niet zozeer in de ingrediënten, die zijn bijna overal gelijk maar de verhoudingen.....

De meeste recepten spreken van 1 deel roomboter, 1 deel honing, en, afhankelijk van je hoeveelheden, een aantal theelepels gemalen kaneel. Er zijn óók recepten waarbij nog extra 1 deel poedersuiker toegevoegd kan worden. Je kan je afvragen waar dat voor nodig is want 1 deel honing is al aan de royale kant.
Wat wij erg lekker vinden is:
50 gram boter
40 gram honing of minder (bij voorkeur koudgeslingerd)
2 theelepels kaneelpoeder (lees hier meer over de voordelen van kaneel)
én, als je hebt, naar smaak wat vanille extract (zie onderaan dit bericht hoe je dat zelf kunt maken)
Deze boter smaakt erg lekker op een (warm) vers bolletje maar als je nog een paar plakjes "oud" brood hebt zou je dit eens moeten proberen!

Beleg de boterhammen royaal met deze T.R. Butter.



Bak ze dan 10 minuten in een voor verwarmde oven van 180 graden.
Je hebt nu een heerlijke T.R.B. toast.
Lekker, echt lekker.
Yeehaa!!!

16 opmerkingen:

  1. briefly on the lips, forever on the hips ;-) Maar dat kan me niet schelen, sie... ik ga dat eens testen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hai hai,
    Doordat we allebei op het Zelfgemaakt-voor-jou-van-mij-blog publiceren, volg ik je al een tijdje, daarom heb ik je genomineerd voor de Liebster Award.
    Ik hoop dat je het leuk vindt.
    Zie http://www.funandfood.nl/algemeen-general/liebster-award/
    Groetjes,
    maaike aka MissGefreubel (www.funandfood.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker! Ik herken dat: niet met poppen spelen maar wel indianenspelltjes doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eerlijk gezegd, loopt het water me in de mond...Dit lijkt me het proberen waard! Ik vind je blog trouwens geweldig om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit wil ik proberen. Toen ik je kopje zag staan en Texas dacht ... had ik een vooroordeel. Ik dacht: het zal wel iets heel heets zijn.

    Leuk! Dit is iets voor mij! Dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wat een leuk recept. Ooit geboren in El Paso Texas spreekt dit me zeker aan, ik ga het proberen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    oh lekker lekker lekker!
    dat probeer ik binnenkort zeker!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dit recept klinkt heel lekker en ga ik lekker ook maken. Texas Roadhouse butter, haha, ik was en ben nog steeds gek op indianenverhalen, cowboys en rodeo's. Prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. owww dit maak ik al jaren.. ik wist niet dat het een officiele naam had hahaha
    ik doe gewoon zachte roomboter op mijn brood ,het liefst wittebrood.. (als je "zondigt" dan moet je het goed doen!)
    dan een klodder honing.. dan kaneel en alles door elkaar smeren..
    zo doe ik ook met boter+poedersuiker+cacao
    en heel raar.. boter+honing+knoflook in heel kleine stukjes..lekker pittig en toch zoet!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ongelooflijk hoe je toch al deze lekkernijen weet te verzamelen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Grijns...
    Mijn nichtje heeft intussen mijn poppen geërfd... bijna 50 jaar oud, maar er was bijna nooit mee gespeeld. Indiaantje spelen daarentegen!!! (Nee, ik wilde nooit cowboy zijn...)

    En de variant op jouw TR Butter die ik als kind (en nu nog) doodlekker vond: dik boter op je brood en daar 'kinnekes suiker' op (Een bepaald soort 'zachte' bruine suiker waar op de Belgische verpakking steevast een kindje (kinneke) stond afgebeeld dat in een heerlijke snee brood met boter en... jawel... kinnekessuiker hapt.)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een leuke combinatie. Die komt op mijn lijstje van dingen die ik nog een keer moet proberen :-) Ik ben geen boter-fan, maar ik denk niet dat die smaak overheerst?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, je proeft eigenlijk alleen kaneel en honing.

      Verwijderen
  13. Lijkt me lekker. Ik ga het proberen. Eigenlijk heb ik alle ingredienten in huis!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
01 09 10 11 12
Blogging tips